Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği: Kayyumlara karşı duruş gösterilmeli

Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği, "Bu seçimler mevcut kayyum sistemine karşı bir duruş örneğidir ve halkın süregiden savaşa karşı duruşunu da belirleyecektir" dedi.

YEREL SEÇİM

Şeyh Said ve Dava Arkadaşları Derneği (Komaleya Hevkarî Çand û Perwerdehî ya Şêx Saîd), yerel seçimlerde kayyumlara karşı duracaklarını açıkladı.
Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada, seçimlerin adil, eşit ve demokratik bir ortamda gerçekleşmediğine dikkat çekildi. Seçimlerin 2016 yılından bugüne süren kayyum rejimi altında gerçekleştiğinin kaydedildiği açıklamada, Kürt siyasetçilere yönelik baskı, tutuklama, gözaltı ve siyaseten tasfiye etme politikalarının sürdüğü belirtildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Kürt bölgelerine ve Kürtlerin yaşadığı topraklara yönelik yoğun askeri operasyonlar devam etmektedir. Bu durumun giderek şiddetleneceğine dair Türkiye’deki hükümet ve devlet yetkilileri tarafından beyanatlar verilmektedir. Bu ortamda derneğimizin misyonu gereği zalimin ve zulmün karşısında mazlumun yanında yer almak dini ve insani bir sorumluluktur. Halkımızın birliğinin zeminini güçlendirmek temel duruşumuzdur. Mevcut baskı ve zulme karşı direnen toplum kesimlerinin en geniş birliğinin sağlandığı mevziler halkımızın teveccüh göstermesi gereken mercilerdir.
Kurdistan’da seçimler kendi başına bir yerel idareciyi belirleme olayı değildir.
Bu seçimler mevcut kayyum sistemine karşı bir duruş örneğidir ve halkın süregiden savaşa karşı duruşunu da belirleyecektir. Her ne kadar eşitsiz koşullarda girilen bir secim olsa da genel olarak halkımızın seçimlerdeki kararlı duruşu olası şiddetli bir çatışma sürecine set çekebilir ve halkımızın en geniş birliğini pekiştirerek sorunların kalıcı çözümüne bir kapı aralanabilir. Halkımızın genel davasından kopuk duruşlar asla hoş görülmemeli, vicdani ve hakkaniyetli bir anlayışla mazlumdan yana tutum sahibi olunmalıdır. Halkımızın en geniş birliğinin sağlandığı zeminler güçlendirilmelidir.”